@article { author = {oyoune, nasir and mohtashami, bahram and Khalilvandi behrouzyar, hamed}, title = {Effect of different levels of monensin on growth performance and rumen volatile fatty acid in weaning Holstein male calves}, journal = {Animal Sciences Journal}, volume = {32}, number = {123}, pages = {47-58}, year = {2019}, publisher = {Animal Science Research Institute of Iran}, issn = {2588-6436}, eissn = {2588-6428}, doi = {10.22092/asj.2018.121219.1666}, abstract = {The aim of this study was to evaluate the effect of different levels of monensin on growth performance, body weight gain, feed efficiency and rumen volatile fatty acid in weaning Holstein male calves. This study were conducted using 66 weaning male calves (average body weight 103 ± 5 kg and average age 90 ± 5 days) that received experimental diets including A) control without monensin, B) control with 70 mg/d monensin and C) control with 140 mg/d monensin in a complete randomized design with periods of 90 days (days of 90 to 180). The effect of treatments was significant on dry matter intake (P= 0.01). Daily Feed intake was 5.99, 5.82 and 4.04 Kg respectively for 1 to 3 treatment that highest in 70 mg monensin and lowest in control group. Feed conversion ratio (FCR) improved in month 5 in calves fed monensin as compared with control group (P= 0.05). The results indicated that monensin increased final weight in calves fed monensin as compared with control group. Body weight in 70 mg monensin was highest as compared with others (P≤ 0.05). Average daily gain in month 5 was significant (P≤ 0.05) that highest in 140 mg monensin group. Average height gain was significantly different between experimental treatments that highest in 140 mg monensin group (12.65 am). Monensin had significant effect on propionate that highest in 70 mg monensin group.}, keywords = {Propionate,Conversion Ratio,calf,DMI,monensin}, title_fa = {اثر سطوح مختلف موننسین بر عملکرد رشدی و اسیدهای چرب فرار شکمبه گوساله‌های ماده قطع شیر هلشتاین}, abstract_fa = {به منظور بررسی سطوح مختلف موننسین بر روی صفات عملکردی، مصرف و بازده خوراک و همچنین میزان اسیدهایچربفرار شکمبه گوساله‌های قطع شیر هلشتاین، آزمایشی با 66 رأس گوساله ماده با میانگین سن 5±90 روز و میانگین وزن 5±103 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 90 روز انجام شد. تیمارها شامل: 1) گروه شاهد بدون دریافت موننسین، 2) گوساله‌هایی که 70 میلی‌گرم موننسین در روز دریافت کردند و 3) گوساله‌هایی که 140 میلی‌گرم در روز موننسین دریافت کردند. ماده خشک مصرفی روزانه گوساله‌ها دارای تفاوت معنی‌دار (01/0=P) بود. میانگین خوراک مصرفی روزانه به ترتیب برای تیمارهای 1تا 3 برابر با 99/5، 82/5 و 04/4 کیلوگرم بود که تیمار حاوی 70 میلی‌گرم موننسین کمترین مصرف و تیمار حاوی 140 میلی‌گرم موننسین بالاترین مصرف را دارا بودند. ضریب تبدیل غذایی در ماه 5 بین گروه‌های آزمایشی دارای تفاوت معنی‌دار بود (05/ 0=P). وزن بدن گوساله‌هایی که موننسین دریافت کرده بودند بیشتر از گروه شاهد بود و در کل وزن بدن تیمار حاوی 70 میلی‌گرم موننسین با گروه شاهد دارای تفاوت معنی‌دار بود (05/0≥P). میانگین افزایش وزن روزانه ماه پنجم بین گروه‌های آزمایشی دارای تفاوت معنی‌دار (05/ ≥P) بود و تیمار با 140 میلی‌گرم موننسین دارای بیشترین افزایش وزن روزانه بود. میانگین افزایش قد گوساله‌ها نیز بین تیمارهای آزمایشی دارای تفاوت معنی‌دار (05/ ≥P) بود و تیمار با 70 میلی‌گرم موننسین با 65/12 سانتی‌متر افزایش قد دارای بیشترین رشد بود. تیمارهای آزمایشی از لحاظ پروپیونات نیز دارای تفاوت معنی‌دار بودند، به طوری که تیمار حاوی 70 میلی‌گرم موننسین دارای بیشترین غلظت بود.}, keywords_fa = {پروپیونات,ضریب تبدیل,گوساله,ماده خشک مصرفی,موننسین}, url = {https://asj.areeo.ac.ir/article_120005.html}, eprint = {https://asj.areeo.ac.ir/article_120005_8e4267c47f22a0c4fdcd04a4789b7349.pdf} }