%0 Journal Article %T بررسی اثرات سطوح تفاله خشک سیب با و بدون آنزیم بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ و لیپیدهای سرم خون مرغ های تخم گذار %J علوم دامی %I موسسه تحقیقات علوم دامی کشور %Z 2588-6436 %D 2014 %\ 08/23/2014 %V 27 %N 103 %P 123-132 %! بررسی اثرات سطوح تفاله خشک سیب با و بدون آنزیم بر عملکرد، صفات کیفی تخم مرغ و لیپیدهای سرم خون مرغ های تخم گذار %R 10.22092/asj.2014.100620 %X این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح تفاله خشک سیب با و بدون آنزیم بر عملکرد، کیفیت تخم مرغ، کلسترول زرده، لیپیدهای سرم خون و قیمت جیره مرغهای تخمگذار لگهورن سویه های–لاین(36 W-) از سن 35-47 هفتگی انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و آزمایش فاکتوریل 2×4 شامل تفاله خشک سیب در چهار سـطح 0، 6، 12 و 18 درصد جیره و آنزیم با دو سـطح 0، و 05/0 درصد جیره اجرا شد. 192 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن به طور تصادفی در 24 واحد آزمایشی با 8 تیمار، 3 تکرار و تعداد 8 قطعه مرغ در هر تکرار توزیع و به مدت 12 هفته با جیرههای آزمایشی و دو هفته با جیره پیش آزمایش تغذیه شدند. نتایج نشان داد که صفات عملکردی تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت (05/0
). جیرههای آزمایشی تاثیری بر سایر فراسنجه های کیفی تخم مرغ مانند درصد سفیده و زرده، شاخص زرده، میزان کلسترول زرده و لیپیدهای سرم خونی نداشتند (05/