%0 Journal Article %T اثر افزودن چهار علف مرتعی (بابونه، گزنه، کنگر وحشی و کاسنی زرد) بر قابلیت هضم و تولید گاز متان علف یولاف در شرایط آزمایشگاهی %J علوم دامی %I موسسه تحقیقات علوم دامی کشور %Z 2588-6436 %A کولیوند, محیا %A کفیل زاده, فرخ %D 2015 %\ 08/23/2015 %V 28 %N 107 %P 207-210 %! اثر افزودن چهار علف مرتعی (بابونه، گزنه، کنگر وحشی و کاسنی زرد) بر قابلیت هضم و تولید گاز متان علف یولاف در شرایط آزمایشگاهی %K قابلیت هضم آزمایشگاهی %K تولید متان %K علف مرتعی %R 10.22092/asj.2015.102416 %X چهار علف مرتعی بابونه، گزنه، کنگر وحشی و کاسنی زرد، هر کدام به نسبت 15 درصد با علف یولاف (خوراک پایه) مخلوط گردیدند و  قابلیت هضم آن ها و نیز قابلیت تولید گاز به روش آزمایشگاهی تعیین گردید. نتایج نشان دادند که بیشترین قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی (694 و 700 گرم در کیلوگرم ماده خشک) با افزودن بابونه به دست آمد. پتانسیل کاهش تولید گاز  متان (MRP) بین 01/13 تا 9/24% متغیر بود که بیشترین کاهش مربوط به جیره حاوی گیاه بابونه بود (99/24%). بر اساس نتایــج این آزمایش می توان نتیجه گیری کرد که استفاده از گیاه بابونه می تواند اثر مثبتی بر قابلیت هضم  وکاهش گاز متان داشته باشد %U https://asj.areeo.ac.ir/article_102416_858cfc4d39eada0d4e5cfdab97696c82.pdf