%0 Journal Article %T اثر پودر چویر(.Ferulago angulata L) و ویتامین E بر عملکرد رشد، کیفیت گوشت و برخی فراسنجه های خون در بلدرچین ژاپنی %J علوم دامی %I موسسه تحقیقات علوم دامی کشور %Z 2588-6436 %A صمدی, فیروز %A امیری, مسیب %D 2016 %\ 02/20/2016 %V 28 %N 109 %P 15-26 %! اثر پودر چویر(.Ferulago angulata L) و ویتامین E بر عملکرد رشد، کیفیت گوشت و برخی فراسنجه های خون در بلدرچین ژاپنی %K بلدرچین ژاپنی %K چویر %K فراسنجه های خون %K کیفیت گوشت %K ویتامین E %R 10.22092/asj.2016.106081 %X به منظور بررسی تأثیر پودر چویر و ویتامین E بر عملکرد، کیفیت گوشت و برخی فراسنجه­های خونی بلدرچین­ ژاپنی، از 320 قطعه بلدرچین یک روزه در چهار تیمار شامل جیره پایه (شاهد)، جیره پایه مکمل شده با سطوح 5/1 و 3 درصد پودر چویر و جیره پایه مکمل شده با 200 میلی‌‌گرم در کیلوگرم ویتامین E با چهار تکرار و 20 پرنده در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. نتایج نشان دادند که استفاده از پودر چویر، مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه را در سن 21 روزگی کاهش داد (05/0P<)، اما تاثیری بر ضریب تبدیل خوراک نداشت. استفاده از ویتامین E، مصرف خوراک را در سن 21 روزگی کاهش داد، اما منجر به بهبود ضریب تبدیل خوراک در سنین 21 و 42 روزگی شد(05/0P<). در بازه زمانی 90 روزگی، غلظت مالون­دی­آلدئید گوشت ران تحت تاثیر تیمارهای 3 درصد پودر چویر و ویتامین E و نیز در گوشت سینه تحت تاثیر تیمار ویتامین E، به­طور معنی­داری کاهش یافت(05/0P<). ظرفیت نگهداری آب گوشت ران در پرندگان تیمار شده با ویتامین E بیشتر بود)05/0>(P. به علاوه، در بازه زمانی 90 روزگی درصد رطوبت گوشت سینه تحت تاثیر سطوح مختلف پودر چویر افزایش یافت )05/0>(P. بین تیمارهای آزمایشی از نظر مقدار pH و فراسنجه­های خونی تفاوت معنی­داری مشاهده نشد. به طورکلی، این مطالعه نشان داد که استفاده از پودر چویر(5/1 و 3 درصد) و یا ویتامین E (200 میلی­گرم در کیلو­گرم) در جیره بلدرچین ژاپنی تاثیر منفی بر پارامترهای عملکردی در کل دوره پرورش ندارد، اما ممکن است سبب بهبود کیفیت گوشت در دوره نگهداری طولانی مدت در فریزر ­شود. %U https://asj.areeo.ac.ir/article_106081_7d4d9274403bd9f8f37bcf7e5f37172a.pdf