%0 Journal Article %T بررسی اثر عوامل مدیریت تغذیه بر عملکرد مزارع پرورش جوجه گوشتی استان گلستان با استفاده از سیستم تصمیم گیری چندشاخصه %J علوم دامی %I موسسه تحقیقات علوم دامی کشور %Z 2588-6436 %A سیدآبادی, حمید رضا %A حسینی, سید عبدااله %A احمدی, محمد %D 2016 %\ 11/21/2016 %V 29 %N 112 %P 91-98 %! بررسی اثر عوامل مدیریت تغذیه بر عملکرد مزارع پرورش جوجه گوشتی استان گلستان با استفاده از سیستم تصمیم گیری چندشاخصه %K استان گلستان %K تصمیم‌‌گیری چندشاخصه %K جوجه گوشتی %K عوامل مدیریت تغذیه %R 10.22092/asj.2016.107423 %X به منظور بررسی اثر عوامل مدیریت تغذیه در مزارع پرورش جوجه‌ گوشتی، از 20 درصد مزارع فعال استان گلستان، اطلاعات خام در قالب پرسشنامه جمع‌آوری شد. در این تحقیق خوراک مصرفی، میانگین وزن زنده در زمان کشتار، ضریب تبدیل غذایی و درصد زنده‌مانی مورد بررسی قرار گرفت. شاخص عملکرد برای هر واحد مرغداری محاسبه و بر این اساس مزارع به چهار گروه ضعیــف (25 ± 200) متــوســط (25 ± 250)، خوب (25 ± 300) و عالی (25 ± 350) تقسیم‌بندی شدند. به منظور تعیین اثر عوامل مدیریتی بر شاخص‌های عملکردی از سیستم تصمیم‌گیری چند شاخصه(MCDM) استفاده و از مدل مجموع ساده وزنی ‌SAW، عوامل عمده موثر بر ارزیابی علل مدیریتی موثر بر اختلاف ایجاد شده بین چهار گروه و میزان سهم این عوامل در ایجاد اختلاف مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان داد که گروه‌های متوسط و عالی به ترتیب با 52/75، 535/59 درصد، بیشترین استفاده را از نهاده‌های مدیریت تغذیه در جهت بهبود تولید برده‌اند. در بین عوامل مدیریت تغذیه، استفاده از دان پلت، سیستم دانخوری و تعداد جیره با 07/57 , 04/29 و 36/7 درصد، بیشترین سهم را در ایجاد اختلاف بین گروه‌ها داشتند. لذا می‌توان توصیه کرد در شرایط آب و هوایی استان گلستان، استفاده از دان پلت و سیستم‌های دانخوری جدید می‌تواند در بهبود عملکرد مزارع نقش کلیدی داشته باشد. %U https://asj.areeo.ac.ir/article_107423_b612f24f6a5c7e93237dc03c68aed0db.pdf