%0 Journal Article %T تعیین سطح نیازهای جیره‌ای اسیدآمینه لوسین برای جوجه‌ خروس‌های گوشتی سویه راس 308 در ‏دوره پایانی %J علوم دامی %I موسسه تحقیقات علوم دامی کشور %Z 2588-6436 %A صفی یاری, الناز %A فرهومند, پرویز %A دانشیار, محسن %D 2018 %\ 02/20/2018 %V 30 %N 117 %P 129-140 %! تعیین سطح نیازهای جیره‌ای اسیدآمینه لوسین برای جوجه‌ خروس‌های گوشتی سویه راس 308 در ‏دوره پایانی %K لوسین %K مدل خطوط شکسته %K جوجه گوشتی %R 10.22092/asj.2018.116051 %X این آزمایش به منظور تعیین سطح احتیاجات اسیدآمینه لوسین کل ‏ برای جوجه‌ خروس‌های گوشتی ‏سویه راس 308 انجام گرفت. تعیین احتیاجات اسیدآمینه لوسین براساس شاخص‌های عملکردی جوجه‌ ‏خروس‌های گوشتی در قالب طرح کاملا تصادفی با250 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه سویه راس ‏‏308 از سن 24 تا 39 ‏ روزگی در 5 تیمار و 5 تکرار (در هر تکرار 10 پرنده) انجام گردید. جیره غذایی ‏پایه حاوی ذرت، گندم و کنجاله سویا برای مقادیر کافی تمام مواد مغذی به جز اسید‌آمینه لوسین بر اساس ‏کتابچه راهنمای مدیریتی راس 308 تنظیم شد. سطوح افزایشی اسیدآمینه لوسین به جیره غذایی پایه جهت ‏ایجاد 5 سطح اسیدآمینه لوسین در دامنه 16/1 الی 36/1 درصد تامین گردید. افزایش وزن بدن، مصرف ‏خوراک، ضریب تبدیل غذایی و راندمان غذایی در طی دوره آزمایشی اندازه گیری شدند. نتایج این تحقیق ‏نشان داد که مدل خطوط شکسته خطی برای برآورد احتیاجات لوسین جوجه‌های گوشتی سویه راس 308 ‏بخوبی روی داده‌های افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی برازش داده شد و میزان لوسین ‏مورد نیاز برای این سه صفت به ترتیب 217/1، 218/1 و 213/1 درصد جیره غذایی برآورد گردید. میانگین ‏مقادیر شاخص خونی اسید اوریک بطور معنی‌داری تحت تاثیر افزودن اسیدآمینه لوسین قرار گرفت ‏‏(01/0>p). نتایج این آزمایش نشان می‌دهد که میزان احتیاجات اسیدآمینه لوسین برای حداکثر عملکرد ‏جوجه‌های گوشتی بین 213/1 الی218/1 متغییر می‌باشد و در این بازه، مقدار اسید اوریک خون در حداقل ‏قرار دارد.‏ %U https://asj.areeo.ac.ir/article_116051_9fca282e10944cc0e125400c6b659b4a.pdf