این پژوهش بهمنظور بررسی تاثیر سطوح مختلف تفاوت کاتیون-آنیون جیره (DCAD) بر عملکرد شیردهی، پروفیل اسیدهای چرب شیر، غلظت مواد معدنی پلاسما و ادرار طی تنش حرارتی انجام شد. در این پژوهش 18 راس گاو هلشتاین نوبت زایش سوم با میانگین تولید شیر 5/1±5/43 لیتر در قالب طرح کاملا تصادفی بهصورت تصادفی به گروههای آزمایشی: (1) 200+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی (2) 330+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی و (3) 550+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی اختصاص یافتند. گاوها از روز زایش و بعد از 14 روز عادتدهی، سه هفته با گروههای بالا تغذیه شدند. نتایج نشان داد سطوح مختلف DCAD بر مقدار مصرف خوراک، تولید شیر و چربی شیر را تحت تاثیر قرار داد وبا افزایش سطح DCAD افزایش یافت (01/0 P <). بیشترین مقدار مصرف خوراک، تولید شیر، چربی شیر و pH خون و ادرار در سطح 550+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی بود. همراه با افزایش DCAD فشار نسبی دی اکسیدکربن و مقدار بیکربنات خون بهصورت معنیداری کاهش یافت. افزایش سطح DCAD تفاوت کاتیون-آنیون جیره اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (C4-C10) را کاهش داد (05/0 P <). بهطور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد تفاوت کاتیون-آنیون جیرهای در سطح 550+ میلی اکی والان در کیلوگرم ماده خشک مصرفی با افزایش مصرف خوراک، بهبود pH و افزایش قدرت بافری شکمبه سبب بهبود تعادل الکترولیتی بدن شد. همچنین سطح 550+ میلی اکی والان در کیلوگرم عملکرد تولیدی و تولیدمثلی گاوهای شیری را طی تنش حرارتی بهبود داد.