TY - JOUR ID - 111306 TI - تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین بر عملکرد و پاسخ‌ ایمنی جوجه‌های گوشتی سویه آرین در دوره آغازین JO - علوم دامی JA - ASJ LA - fa SN - 2588-6436 AU - بحرینی, ابراهیم AU - بوجارپور, محمد AU - حسینی, سید عبداله AU - سالاری, سمیه AU - روشنفکر, هدایت الله AD - دانشجوی دکتری دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان AD - استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان AD - دانشیار، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 30 IS - 114 SP - 3 EP - 10 KW - ترئونین KW - عملکرد KW - پاسخ‌های ایمنی KW - جوجه‌های گوشتی DO - 10.22092/asj.2017.111306 N2 - به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین بر عملکرد و پاسخ‌ ایمنی جوجه‌های گوشتی سویه آرین 386در دوره آغازین (1 تا 21 روزگی)، آزمایشی با استفاده از 600 قطعه جوجه گوشتی و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 5 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی انجام گردید. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 66/0، 76/0، 86/0، 96/0، 06/1 و 16/1 درصد ترئونین بودند. جهت جلوگیری از اثرات محدودکنندگی سایر اسیدهای آمینه، سطوح سایر اسیدهای آمینه بالاتر از توصیه‌ها تنظیم گردید. فاکتورهای اندازه‌گیری شده شامل: افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی، ایمنوگلوبولین G , M‌ بودند. نتایج نشان داد که صفات عملکردی و پاسخ‌های ایمنی تحت تاثیر سطوح افزایش ترئونین قرار گرفتند. به این صورت که افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و ایمنوگلوبولین M تفاوت معنی‌داری نشان داد (P<0/05). از طرفی، پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی و ایمنوگلوبولین G تفاوت معنی‌دار نبود P>0/05)). UR - https://asj.areeo.ac.ir/article_111306.html L1 - https://asj.areeo.ac.ir/article_111306_a7d5cb648ed53906c4b387214d20e613.pdf ER -