TY - JOUR ID - 111322 TI - اثر سطوح مختلف اوره و ملاس بر خصوصیات ظاهری سیلوی مخلوط برگ و طوقه چغندر قند و باگاس نیشکر JO - علوم دامی JA - ASJ LA - fa SN - 2588-6436 AU - آقاشاهی, علیرضا AU - کردنژاد, اسحاق AU - فضایلی, حسن AD - دانشیار، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی،کرج، ایران AD - مربی پژوهشی مرکز تحقیقات ، آموزش کشاورزی ومنابع طبیعی صفی آباد- دزفول AD - استاد، سازمان تحقیقات، ترویج و آموزش کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم دامی،کرج، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 30 IS - 114 SP - 195 EP - 206 KW - باگاس KW - چغندر قند KW - سیلو DO - 10.22092/asj.2017.111322 N2 - هدف از انجام پژوهش حاضرتعیین شرایط مناسب تهیه سیلاژ مخلوط باگاس نیشکر و برگ و طوقه چغندر قند بود. بدین منظور آزمایشی قالب طرح کاملاً تصادفی با روش فاکتوریل با 27 تیمار و 4 تکرار جمعا با 108 واحد آزمایشی انجام گرفت. تیمار ها شامل شامل 3 سطح ماده خشک (25، 35 و 45 درصد) مخلوط باگاس و برگ و طوقه چغندرقند 3 سطح اوره (صفر، 1 و 2 درصد) و 3 سطح ملاس (صفر، 5 و 10 درصد) بود. مواد آماده شده مربوط به هر واحد آزمایشی درسطل‌ پلاستیکی با ظرفیت 8 لیتر سیلو شد و پس از گذشت 60 روز، سیلو‌ها باز شد و مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش درصد ماده خشک سیلاژ از 25 به 35 درصد، شاخص رنگ و بوی سیلاژ نمره بهتری را به خود اختصاص داد. افزایش سطح ملاس باعث کاهش pH و افزایش نمره ارزیابی ظاهری در سیلاژها شد اما با افزایش سطوح اوره، pH سیلاژها افزایش و نمره ارزیابی سیلاژها کاهش یافت. بنابراین چنین می توان دریافت که جهت تهیه سیلاژ مناسب از مخلوط برگ و طوقه چغندرقند و باگاس نیشکر تامین سطح 35 درصد ماده خشک و نیز استفاده از 10 درصد ملاس و یک درصد اوره مناسب باشد. UR - https://asj.areeo.ac.ir/article_111322.html L1 - https://asj.areeo.ac.ir/article_111322_5f5fd187b65f0386196c57176dbe46df.pdf ER -