TY - JOUR ID - 116591 TI - تاثیر سطوح مختلف سلنیوم آلی بر عملکرد، ویژگی‌های کیفی تخم و برخی از آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی بلدرچین ژاپنی مولد JO - علوم دامی JA - ASJ LA - fa SN - 2588-6436 AU - پورعباسعلی عمران, ناصر AU - شجاعیان, کمال AU - جلیلوند, قاسم AU - کاظمی فرد, محمد AD - دانشجوی دکتری علوم دامی، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل AD - گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل AD - گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 31 IS - 118 SP - 245 EP - 256 KW - بلدرچین ژاپنی KW - سلنیوم آلی KW - عملکرد و وضعیت آنتی اکسیدانی DO - 10.22092/asj.2017.110447.1447 N2 - به منظور بررسی اثر سطوح مختلف سلنیوم آلی بر عملکرد، ویژگی‌های کیفی تخم و برخی از آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در بلدرچین ژاپنی، از 240 قطعه بلدرچین ژاپنی مولد با سن 8 هفته در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار و 16 قطعه (12 قطعه ماده و 4 قطعه نر) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره شاهد، 2) جیره شاهد + ppm3/0 سلنیت سدیم، 3) جیره شاهد + ppm2/0 سلنیوم آلی (Sel- Plex)، 4) جیره شاهد + ppm4/0 سلنیوم آلی و 5) جیره شاهد + ppm6/0 سلنیوم آلی می‌باشند. نتایج آزمایش بیانگر اقزایش وزن بالاتر تیمار حاوی 4/0 میلی‌گرم بر کیلوگرم سلنیوم آلی در مقایسه با سایر تیمارها می‌باشد(05/0P<). مکمل کردن جیره با سلنیوم اثر معنی‌داری بر مصرف خوراک، راندمان خوراک، شاخص (شکل، آلبومین و زرده)، درصد زرده، رنگ زرده، وزن لاشه، قلب و سایر اجزای دستگاه گوارش نشان نداد. افزودن 4/0 میلی‌گرم در کیلوگرم سلنیوم آلی به جیره شاهد سبب افزایش معنی‌دار در ضخامت پوسته، واحد هاو، وزن تخم، درصد تولید تخم، درصد باروری و جوجه درآوری در مقایسه با سایر تیمارها گردید (05/0P<). بالاترین وزن کبد و چربی شکمی در تیمار شاهد مشاهده شد. همچنین افزودن سلنیوم به جیره شاهد سبب افزایش میزان فعالیت برخی از آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/0P<). طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که مکمل کردن سلنیوم در سطح 4/0 میلی‌گرم در کیلوگرم سبب بهبود وزن بدن، تولید تخم، درصد باروری و جوجه‌درآوری و برخی از آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری شده در این آزمایش گردید. UR - https://asj.areeo.ac.ir/article_116591.html L1 - https://asj.areeo.ac.ir/article_116591_9a65bef378d711728c643cf08774c243.pdf ER -