TY - JOUR ID - 120782 TI - استفاده از منابع مختلف چربی و عصاره چای سبز در جیره جوجه‌های گوشتی بر عملکرد، جمعیت میکروبی روده و کیفیت گوشت JO - علوم دامی JA - ASJ LA - fa SN - 2588-6436 AU - محمد پور, فاطمه AU - درمانی کوهی, حسن AU - محیط, اردشیر AU - سوهانی, محمدمهدی AD - دانشجوی دکتری تغذیه دام، دانشگاه گیلان AD - عضو هیئت علمی گروه علوم دامی، دانشگاه گیلان AD - عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی گیاهی، دانشگاه گیلان Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 32 IS - 124 SP - 197 EP - 212 KW - جمعیت باکتریایی روده KW - عصاره چای سبز KW - کیفیت گوشت KW - منابع مختلف چربی DO - 10.22092/asj.2018.123532.1781 N2 - در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی ماده سویه راس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3×2 به 6 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 12 جوجه در هر تکرار تقسیم شدند. فاکتورها شامل دو سطح عصاره چای سبز (صفر و 500 میلی‌گرم بر کیلوگرم از جیره ) و جیره‌های فاقد/حاوی چربی (جیره‌های فاقد چربی، جیره حاوی روغن سویا و جیره حاوی پیه گوسفندی) بودند. استفاده از عصاره چای سبز بر عملکرد، چربی درون بافتی، جمعیت میکروبی روده و ثبات اکسیداتیو گوشت تأثیر نداشت (05/0p>). افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در اثر استفاده از هر دو منبع چربی در مقایسه با جیره‌های فاقد چربی بهبود یافت (05/0p <). استفاده از روغن سویا در مقایسه با پیه گوسفندی و جیره‌های فاقد چربی منجر به افزایش چربی محوطه بطنی و کاهش راندمان لاشه شد (05/0p <). استفاده از عصاره چای سبز در جیره‌های حاوی چربی بر کاهش چربی احشایی موثر بود (05/0p <). گروه‌های دریافت کننده عصاره چای سبز به همراه روغن سویا دارای جمعیت لاکتوباسیلوس بیشتری در مقایسه با گروه‌های دریافت کننده چای سبز به همراه پیه گوسفندی بودند (05/0p <). استفاده از روغن سویا منجر به افزایش معنی‌داری در چربی درون بافتی و میزان مواد واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید گوشت ران شد (05/0p <). یافته‌های این تحقیق نشان داد که استفاده از عصاره چای سبز در جیره‌های حاوی چربی جیره‌ای از نوع اشباع و غیر‌اشباع موجب بهبود جمعیت میکروبی روده و کاهش میزان چربی لاشه جوجه‌های گوشتی شد ولی بر چربی درون بافتی و اکسیداسیون گوشت تأثیری نداشت. UR - https://asj.areeo.ac.ir/article_120782.html L1 - https://asj.areeo.ac.ir/article_120782_df613214d697b8efccc762e5de9e3cf7.pdf ER -