تاثیر استفاده از سطوح مختلف نیاسین بر فراسنجه های تولیدی و تیتر آنتی بادی علیه نیوکاسل در نیمچه های تخمگذار پرورش یافته روی بستر

نوع مقاله: مقاله پژوهشی

نویسندگان

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان

چکیده

این پژوهش به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف نیاسین در سطح ثابت اسیدآمینه تریپتوفان در پولت‌های پرورش یافته روی بستر در دوره رشد (7 تا 12 هفتگی) بر فراسنجه‌های تولیدی و پاسخ ایمنی در نژاد لگهورن و سویه های لاین W-36 در یک واحد پرورش صنعتی انجام شد. تیمارها شامل 1- جیره غذایی که نیاسین آن 5 درصد کمتر از مقادیر توصیه شده در جدول استاندارد سویه‌ای بود. تیمارهای 2، 3 و 4 به‌ترتیب شامل جیره‌های غذایی که سطح نیاسین آن برابر، 5 و 10 درصد بالاتر از مقادیر جدول استاندارد سویه‌ای بود. هر تیمار در 3 تکرار و در هر تکرار 8334 پولت در قالب یک طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. در طول دوره آزمایش خوراک مصرفی و مقدار اضافه وزن هر تکرار به‌صورت دو هفته یکبار اندازه‌گیری شد. از تعداد 10 پرنده در هر تکرار برای اندازه گیری تیتر آنتی بادی بیماری نیوکاسل خون‌گیری به عمل آمد. پولت‌های تغذیه شده با جیره-های حاوی سطوح 5 و 10 درصد نیاسین بالاتر از مقادیر توصیه شده جدول استاندارد سویه‌ای مقدار خوراک مصرفی کمتری داشتند (05/0P<). بالاترین و پایین‌ترین تیتر آنتی‌بادی بیماری نیوکاسل به ترتیب مربوط به پولت‌های تغذیه شده با سطوح نیاسین 5 درصد بالاتر و 5 درصد پایین‌تر از جدول استاندارد سویه‌ای بود (05/0P<). نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان داد اضافه کردن نیاسین به جیره پولت‌های پرورش یافته بر روی بستر در دوره رشد می تواند باعث کاهش مصرف خوراک و بهبود تیتر آنتی بادی بیماری نیوکاسل گردد.

کلیدواژه‌ها


Anonymous. (2012). Hy-Line Variety W36 Management Guide: Hy-Line International.

AOAC. (1990). Official methods of analysis, 15th Edition. Association of Official Analytical Chemists, Washington, DC, USA. pp: 554, 575,        654.

Beard  C. W. (1989). Influenza In Laboratory Manual for the Isolatioan and Identification of Avian pathogens 3rded pp 110-113

Breuner, C. W. (2011). Stress and reproduction in birds. Hormones and reproduction of vertebrates, 4, 129-151.

Chung, M., Choi, J., Chung, Y. and Chee, K. (2005). Effects of dietary vitamins C and E on egg shell quality of broiler breeder hens exposed to heat stress. Asian-australasian journal of animal sciences, 18(4), 545-551.

El-Husseiny, O., Abd-Elsamee, M., Omara, I. and Fouad, A. (2008). Effect of dietary zinc and niacin on laying hens performance and egg quality. International Journal of Poultry Science, 7(8), 757-764.

Gungor, T., Yigit, A. and Basalan, M. (2003). The effects of supplemental niacin in laying hen diet on performance and egg quality characteristics. Revue de médecine vétérinaire, 154(5), 371-374.

Hangalapura, B., Nieuwland, M., Buyse, J., Kemp, B. and Parmentier, H. (2004). Effect of duration of cold stress on plasma adrenal and thyroid hormone levels and immune responses in chicken lines divergently selected for antibody responses. Poultry science, 83(10), 1644-1649.

Lara, L. J. and Rostagno, M. H. (2013). Impact of heat stress on poultry production. Animals, 3(2), 356-369.

Latshaw, J. and Moritz, J. (2009). The partitioning of metabolizable energy by broiler chickens. Poultry science, 88(1), 98-105.

Leeson, S., Caston, L. and Summers, J. (1991). Response of laying hens to supplemental niacin. Poultry science, 70(5), 1231-1235.

Less, H. and Galili, G. (2008). Principal transcriptional programs regulating plant amino acid metabolism in response to abiotic stresses. Plant Physiology, 147(1), 316-330.

Mack, L., Felver-Gant, J., Dennis, R. and Cheng, H. W. (2013). Genetic variations alter production and behavioral responses following heat stress in 2 strains of laying hens. Poultry science, 92(2), 285-294.

Mashaly, M., Hendricks, G., Kalama, M., Gehad, A., Abbas, A. and Patterson, P. (2004). Effect of heat stress on production parameters and immune responses of commercial laying hens. Poultry science, 83(6), 889-894.

Moberg, G.P. (2000). Biological responses to stress: implications for animal welfare. In The Biology of Animal Stress: Basic Principles and Implications for Animal Welfare,  pp. 1–21. CABI Pub. Wallingford, NY.

Nardone, A., Ronchi, B., Lacetera, N., Ranieri, M. S. and Bernabucci, U. (2010). Effects of climate changes on animal production and sustainability of livestock systems. Livestock Science, 130(1), 57-69.

Nienaber, J. and Hahn, G. (2007). Livestock production system management responses to thermal challenges. International Journal of Biometeorology, 52(2), 149-157.

Renaudeau, D., Collin, A., Yahav, S., De Basilio, V., Gourdine, J. and Collier, R. (2012). Adaptation to hot climate and strategies to alleviate heat stress in livestock production. Animal, 6(05), 707-728.

SAS. (1989) Statistical Analysis Systems, Version 8.2. Cary, NC: SAS Institute Inc.

Selye, H. (1976). Forty years of stress research: principal remaining problems and misconceptions. Canadian Medical Association Journal, 115(1), 53.

Star, L., Decuypere, E., Parmentier, H. and Kemp, B. (2008). Effect of single or combined climatic and hygienic stress in four layer lines: 2. Endocrine and oxidative stress responses. Poultry science, 87(6), 1031-1038