بررسی نسبت‌های ایده‌آل آرژنین به لایزین قابل هضم با و بدون مکمل گوانیدینو استیک اسید بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های بوقلمون

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

2 گروه علوم دامی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

3 گروه علوم دامی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

4 گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

به منظور بررسی نسبت‌های ایده‌آل آرژنین به لایزین قابل هضم با و بدون مکمل گوانیدینواستیک اسید بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه‌های بوقلمون، تعداد 480 قطعه جوجه یک روزه بوقلمون نر (BUT6) به صورت فاکتوریل 2×4، به 8 تیمار، 6 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار اختصاص یافتند. تیمارهای آزمایشی شامل 4 نسبت مختلف آرژنین به لایزین قابل هضم (85، 95، 105 و 115 درصد) و 2 سطح کرامینو به عنوان منبع گوانیدینواستیک اسید (GAA، صفر و 06/0 درصد) در دو دوره سنی آغازین (21-0 روزگی) و رشد (49-22روزگی) مورد استفاده قرار گرفتند. در پایان دوره از هر واحد آزمایشی دو پرنده به طور تصادفی انتخاب و کشتار شده و خصوصیات لاشه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، تیمار با نسبت 85 درصد آرژنین به لایزین نسبت به تیمارهای 105 و115 درصد بدون مکمل GAA افزایش وزن کمتری داشتند و افزودن GAA آن را جبران کرد. استفاده از مکمل GAA، طی دوره‌ی رشد و کل دوره، به طور معنی‌داری باعث کاهش میزان خوراک مصرفی شد. گروه‌های با نسبت 85 درصد آرژنین به لایزین در مقایسه با نسبت‌های دیگر به طور معنی‌داری ضریب تبدیل خوراک بیشتری در دوره آغازین داشتند. در همه دوره‌ها سطح 06/0 درصد GAA به طور معنی‌داری ضریب تبدیل خوراک را کاهش داد. افزودن مکمل GAA درصد وزن لاشه، سینه و بال را به طور معنی‌داری افزایش داد. نتایج این آزمایش نشان داد، مکمل GAA می تواند اثرات کمبود سطوح پایین آرژنین در جیره بوقلمون‌های نر جوان را جبران و عملکرد را بهبود بخشد.

کلیدواژه‌ها


پور رضا، ج.، و صادقی، ق. (1383) تغذیه مرغ. انتشارات ارکان اصفهان.
جوان جدیت خواه، م. ج. (2009) اثر استفاده از گوانیدینواستات به عنوان جایگزین منبع پروتئین حیوانی بر عملکرد جوجه های گوشتی. پایان نامه کارشناسی ارشد علوم دامی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا.
Aviagen Turkeys. (2012). Management essentials for commercial turkeys. B.U.T. 6 Commercial performance goals. 6th ed. Accessed Sep. 22, 2012. http://www.aviagenturkeys.co
Brosnan J.T., and Brosnan, M. E. (2007). Creatine: endogenous metabolite, dietary, and therapeutic supplement. Annual Review of Nutrition. 27: 241–261.
Brosnan, J. T., Wijekon, E. P., and Warford-Woolgar, L. (2009). Creatine synthesis is a major metabolic process in neonatal piglets and has important implications for amino acid metabolism and methyl balance. Journal of Nutrition. 139:1292-1297.
Dilger, R. N., Bryant-Angeloni, K., Payne, R. L., Lemme, A., and Parsons, C. (2013). Dietary guanidino acetic acid is an efficious replacement for arginine in young chicks. Poultry Science. 92:171–177.
Fernandez, S. R., Aoyag, I. S., and Parsons, C. M. (2000). Limiting order of amino acids in corn and soy bean meal for growth of chick. Poultry Science. 83:1807-1896.
Han, Y., Suzuki, H., Parsons, C. M., and Baker, D. H. (1992). Amino acid fortification of a low-protein corn and soybean meal diet for chicks. Poultry Science. 71:1168–1178.
Lemme, A., Gobbi, R., Helmbrecht, A., Van Der Klis, J. D., Firman, J., Jankowski, J., Kozlowsk K. (2010). Use of guanidino acetic acid in all-vegetable diets for turkeys. 4th Turkey Science and Production Conference, Macclesfield, UK. 57-61.
Lemme, A., Ringel J., Rostagno, H.S., and Redshaw, M.S. (2007a). Supplemental guanidino acetic acid improved feed conversion, weight gain, and breast meat yield in male and female broilers. 16th European Symposium on Poultry Nutrition, 26-30. August, Strasbourg, France: 335-338.
Lemme, A., Ringel J., Sterk, A. and Young, J.f. (2007b). Supplemental guanidino acetic acid affects energy metabolism of broilers. 16th European Symposium on Poultry Nutrition, 26.-30. August, Strasbourg, France: 339-342.
Michiels, J., Maertens, L., Buyse, J., Lemme, A., Rademacher, M., Dierick, N. A., and De Smet,S. (2012). Supplementation of guanidino acetic acid to broiler diets: Effects on performance carcass characteristics, meat quality and energy metabolism. Poultry Science. 91:402–412.
Mousavi, S. N., Afsar, A., and Lotfollahian, H. (2013). Effects of guanidinoacetic acid supplementation to broiler diets with varying energy contents. Journal of Applied Poultry Research. 22:47–54.
Ringel, J., lemme, A., Knox, A., McNab, J., and Redshaw, M. S. (2007). Effects of Graded Levels of Creatine And Guanidine acetic acid in Vegetable-based diets on performance and biochemical parameters in muscle tissue. European Symposium on Poultry Nutrition. 388-390.
Waguespack, A. M., Powell, S., Bidner, T. D., Payne, R. L., and Southern, L. L. (2009). Effect of incremental levels of l-lysine and determination of the limiting amino acids in low crude protein corn-soybean meal diets for broilers. Poultry Science. 88:1216–1226.
Wallimann, T., Wyss, M., Brdiczka, D., Nicolay, K., and Eppenberger, H. M. (1992). Intracellular compartmentation, structure and function of creatine kinase isoenzymes in tissues with high and fluctuating energy demands: the ‘phosphocreatine circuit’ for cellular energy homeostasis. Biochemistry Journal. 281:21–40.
Wyss, M. and Kaddurah-Daouk, R. (2000). Creatine and creatinine metabolism. Physiology Reviwe. 80 (3):1107-1213.