اثرات سطوح مختلف متیونین جیره غذائی بر عملکرد و فراسنجه‌های خونی در بلدرچین ژاپنی تخمگذار

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج- ایران.

2 کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج- ایران

3 دانشجوی دکترای تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

4 کارشناسی ارشد تغذیه طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

چکیده

آزمایشی به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف متیونین جیره بر عملکرد و فراسنجه‌های خونی و صفات تولید مثلی بلدرچین ژاپنی تخمگذار به مدت 9 هفته (16-8 هفتگی) انجام شد. در این آزمایش از 140 پرنده ماده هم سن (56 روزه) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار، 4 تکرار و 7 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. جیره‌های آزمایشی به ترتیب حاوی سطوح 35/0، 40/0، 45/0، 50/0 و 55/0 درصد جیره متیونین بودند. نتایج آزمایش نشان داد که در دوره اول تولید (12-8 هفتگی)، دوره دوم تولید (16-13 هفتگی) و کل دوره (16-8 هفتگی) سطوح مختلف متیونین جیره اثر معنی‌داری بر درصد تولید و توده تخم تولیدی بلدرچین (گرم/پرنده/روز) داشتند (05/0>P) بطوری که بالاترین درصد تولید و وزن توده تخم در دوره‌های مختلف تولید به ترتیب مربوط به پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 45/ 0 و50/0 درصد متیونین بود. مقایسه تیمارهای آزمایشی نشان داد که با افزایش سطح متیونین جیره میزان آلبومین سرم و اسید اوریک خون بلدرچین‌های ژاپنی بترتیب کاهش و افزایش یافت. نتایج این آزمایش نشان داد بهترین عملکرد تولیدی و تولیدمثلی(وزن تخم‌، تولید تخم) بلدرچین ژاپنی تخمگذار در دوره اول تولید (12-8 هفتگی)، دوره دوم تولید (16-13 هفتگی) و کل دوره (16-8 هفتگی)، بترتیب با تغذیه جیره‌های حاوی 45/0، 50/0 و 55/0 درصد متیونین جیره حاصل می‌شود بنابراین مقادیر مذکور را می‌توان به عنوان مقادیر احتیاجات متیونین بلدرچین در دوره تخمگذاری درنظر گرفت.

کلیدواژه‌ها


ولی زاده ،م. و م. مقدم. (1381). طرح­های آزمایشی در کشاورزی. چاپ هفتم. انتشارات پریور.
عمارت، م ح .، گلیان، ا.، طهماسبی، ا و کرمانشاهی، ح (1390). ارزیابی اثر پروتئین خام و متیونین جیره بر تولید و کیفیت تخم مرغ مرغها در فاز دوم تخمگذاری. نشریه پژوهش­های علوم دامی ایران. 3: 219-211.
Baiao, N. C., M. O. Ferreira, F. M. O. Borges, and Monti, M. (1999). Effect of methionine on performance of laying hens. Medicine Veterinary Zoo Technology. 51: 271–274.
 Bello M.T.S .(1997). Níveis de energia metabolizável e de metionina em rações de codornas japonesas (Coturnix coturnix japonica) a fase inicial de postura [dissertação]. Lavras (MG): Escola Superior de Agricultura de Lavras.48-57
 Belo, M.S.T., Cotta, J.T.B.,  and Oliveira, A.I.G. (2000). Níveis de energia metabolizável e de metionina em rações de codornas japonesas (Coturnix coturnix japonica) na fase inicial de postura. Revista Ciência e Agrotecnologia, 24(4):1068-1078,
Biuret Oliveira, N. T. E., E.  Almeida, M. Silva, R. Soares, J. B. Fonseca and J. T. L. Thiebaut. (2002).Crude protein and metabolizable energy requirements for Japanese quails reared for meat production.Revista Brasileira De Zootecnia., 31 (2): 675­686. (CAB Abstract No. 20023101624). 
Carew, L. B., J. P. Mc Murtry, and F. A. Alster. (2003). Effect of methionine deficiencies on plasma level of thyroid hormones, and feed intake in growing chickens. Poultry Science. 82: 1932-1938.
 Fisher, C. and T.R. Morris. (1970).The determination of the methionine requirement of laying pullets by a diet dilution technique. British Poultry Science, 11:67-82.
 Garcia EA, Mendes AA, Pizzolante CC, Saldanha ESPB, Moreira J, Mori C and Pavan AC. (2005). Protein, Methionine+Cystine and Lysine Levels for Japanese Quails during the Production Phase. Brazilian Journal of Poultry Science.7 : 11 - 18
 Harms, R. H., and G. B. Russell (2000). Evaluation of tryptophan requirement of the commercial layer by using a corn-soybean meal basal diet. Poultry. Science. 79:740–742
Harper, A. E and Q. R Rogers. (1956). Amino acid imbalance. Nippon Rinsho, 24(3), 173-190.
Hiramoto, K., Muramatsu, T. and Okumura. J. (1990) Effect of methionine and lysine deficiencies on protein synthesis in the liver and oviduct and in the whole body of laying hens. Poult. Sci.69: 84-89.
Leeson, S.;Summers, J.D. (2002). Protein and amino acids in Scott's Nutrition of the Chicken, Pages 126–127. International Book Distributing Company, Lucknow, India
 
Morris, T. R., R. M. Gous and C. Fisher. (1999). An analysis of the hypothesis that amino acid requirement for chicks should be stated as a proportion of dietary protein. World,s Poult. Sci. J. 55: 7-22.
  Murakami AE, Furlan AC, Tateishi A, Kira KC, Ribeiro RP.(1994). Níveis de metionina para codornas japonesas (Coturnix coturnix japonica) em postura. In: 31 Reunião Anual da Sociedade Brasileira de Zootecnia; Maringá, PR, Brasil. p.64.
 Natinal Reserch Council. (1994). Nutrients requirements of poultry, 8th ed.Natl. Acad. Press, Washington, DC.
Ojano-Dirain, C. P and P. Waldroup. (2002). Evaluation of lysine, methionine and threonine needs of broilers three to six week of age under moderate temperature stress. International Journal of Poult. Sci 1 (1): 16-21
Pinto, R.; Ferreira, A.S.; Donzele, J.L. (2003).Exigência de metionina mais cistina para codornas japonesas em postura. Revista Brasileira de Zootecnia, v.32, n.5, p.1166-1173,
SAS Institute. (2003). SAS User’s Guide: Statistics. Version 9.0. SAS Institute Inc., Cary, NC.
Shim KF, Lee TK. (1984). Effect of dietary cystine on egg production of laying Japanese quail. Singapore Journal of Primary Industries 1988;16:34-0.
 Shim, K.F. and P Vohra. A review of the nutrition of Japanese quail. World Poult. Sci. J. 40:261–274.
 Sugiyama K, Yamakawa A, Kumazawa K, Saeki S. (1997). Methionine content of dietary proteins affects the molecular species composition of plasma phosphatidylcholine in rats fed a cholesterol-free diet. J Nutr. ;127:600–7.
  Waldroup, P.W. and H.M. Hellwig. (1995). Methionine and total sulfur amino acid requirements influenced by stage of production. Journal of Applied Poultry Research, 4: 283-292.
Zui, K., S. Nitson and A. Cahanen. (1992). Effects of different dietary levels of protein on fat deposition in broiler divergently selected for high or low abdominal; adipose tissue.        British Poult. Sci. 33: 517-524.
New Roman","serif";mso-fareast-font-family: "Arial Unicode MS"'>TeimouriYansari, A., Valizadeh, R., Naserian, A., Christensen, D.A., Yu, P. and  EftekhariShahroodi, F. (2004). Effects of alfalfa particle size and specific gravity on chewing activity, digestibility, and performance of Holstein dairy cows. Journal of  Dairy Science. 87:3912-3924.
 Van Soest, P. Robertson, J. and Lewis, B.A. (1991). Methods for dietary fiber,neutral detergent fiber, and nonstarch polysaccharides in relation to animalnutrition. Journal of Dairy Science. 74:3583-3997.
Wanapat, M. and Khampa, S. (2006). Effect of cassava hay in high-quality feed block as anthelmintics in steers grazing on ruzi grass. Asian-Australasian Journal of Animal Science. 19:695-699.