تاثیر اسیدفولیک و پیریدوکسین بر عملکرد و محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات زرده تخم بلدرچین های ژاپنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

2 دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه.

3 استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

چکیده

این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات اسید فولیک (صفر، 4 و 8 میلی گرم در هر کیلوگرم) و پیریدوکسین (صفر، 3 و 6 میلی‌گرم در هر کیلوگرم) بر عملکرد و محتوای 5-متیل تتراهیدروفولات در زرده تخم بلدرچین‌های ژاپنی با استفاده از 360 قطعه بلدرچین تخم گذار در سن 6 هفتگی، به مدت 42 روز بر پایه طرح کاملاً تصادفی و در قالب یک آزمایش فاکتوریل 3×3 انجام شد. نتایج نشان داد که مکمل‌سازی سطوح مختلف اسید فولیک و پریدوکسین به جیره‌های بلدرچین‌های تخمگذار ژاپنی تاثیر معنی‌داری بر مصرف خوراک، تعداد تخم تولیدی، ضریب تبدیل خوراک، وزن محتویات تخم، درصد زرده، درصد سفیده و واحد هاو تخم‌های تولیدی نداشت (05/0 < p). محتوای 5- متیل تترا هیدرو فولات زرده تحت تاثیر مکمل‌سازی اسید فولیک قرار گرفت و مقدار آن از 809 میکرو گرم در هر 100 گرم زرده برای تیمار شاهد به ترتیب به 841 و 1165 میکروگرم در هر 100 گرم زرده تخم تیمارهای حاوی 4 و 8 میلی گرم اسید فولیک در هر کیلوگرم جیره افزایش یافت. به طور کلی مکمل‌سازی اسید فولیک و پیریدوکسین به جیره‌های بلدرچین‌های تخمگذار ژاپنی تاثیر معنی داری بر عملکرد نداشت ولی مصرف 8 میلی‌گرم در کیلوگرم اسید فولیک منجر به افزایش محتوای 5- متیل تتراهیدروفولات زرده گردید.

کلیدواژه‌ها


خاکپور ایرانی، ف. (1391). بررسی اثرات سطوح مختلف لیزین و پیریدوکسین یر عملکرد، خصوصیات لاشه و وضعیت آنتی­ اکسیدانی بدن جوجه­های گوشتی تحت استرس گرمایی. پایان نامه کارشناسی ارشد،  دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه.
باقری، س.، جانمحمدی، ح.، ملکی، ر.، استاد رحیمی، ع.، و کیانفر، ر. (1395). اثرات افزودن اسید فولیک و روی بر محتوای 5-متیل تترا هیدروفولات زرده، کیفیت تخم مرغ و عملکرد مرغ های تخمگذار
Paul, M. C., Joseph M. B., Marc R. B., Gordon M. C., Mark, L., Joel, M. and Jeffrey D.W. (2010). Folate. In Encyclopedia of Dietary Supplements.
 CRC Press , New York. 219-228.
Beatty, P.W. and Reed, D.J. (1980). Involvement of the cystathionine pathway in the biosynthesis of glutathione by isolated rat hepatocytes. Archives of biochemistry and biophysics. 204:80-87.
Bunchasak, C and Kachana, S. (2009). Dietary folate and vitamin B12 supplementation and consequent vitamin deposition in chicken eggs. Tropical Animal Health and Production. 41:1583-1589.
Daghir N. J and Haddad K. S. (1981). Vitamin B6 in the etiology of gizzard erosion in growing chickens. Poultry Science. 60: 988-992.
Dickson, T.M., Tactacan; G.B., Hebert; K., Guenter, W. and House, J.D. (2010). Optimization of folate deposition in eggs through dietary supplementation of folic acid over the entire production cycle of Hy-Line W36, Hy-Line W98, and CV20 laying hens. The journal of applied poultry research. 19:80-91.
Hebert, K; House, J.D. and Guenter, W. (2005). Effect of dietary folic acid supplementation on egg folate content and the performance and folate status of two strains of laying hens. Poultry Science. 84:1533-1538.
Henderson, G.B. (1990). Folae-Binding proteins. Annual review of nutrition. 10:3 19-335.
Henk, J.B. and Yvo, S. (2011). Overview of homocysteine and folate metabolism. With special references to cardiovascular disease and neural tube defects. Journal of inherited metabolic disease. 34:75-81.
Herbert, V. (1987). Recommended dietary intakes (RDI) of folate in humans. The American journal of clinical nutrition. 45(4):661-670.
Hoey L.1., McNulty H., McCann E.M., McCracken K.J., Scott J.M., Marc B.B., Molloy A.M., Graham, C. and Pentieva K. (2009). Laying hens can convert high doses of folic acid added to the feed into natural folates in eggs providing a novel source of food folate. The British journal of nutrition. 101:206-212.
House, J.D., Braun, K., Balance, D.M., O'Connor, C.P. and. Guenter, W. (2002). The enrichment of eggs with folic acid through supplementation of laying hen diet. Poultry Science. 81:1332-1337.
House, J.D.; O‟Connor, C.P.; and Guenter, W. (2003). Plasma homocysteine and glycine are sensitive indices of folate status in a rodent model of folate depletion and repletion. Journal of agricultural and food chemistry. 51:4461-4467.
Keshavarz, K. (2003). Effects of reducing dietary protein, methionine, choline, folic acid, and vitamin B12 during the late stages of the egg production cycle on performance and eggshell quality. Poultry Science. 82:1407-1414.
Lima, C.P., Davis, S.R., Mackey, A.D., Scheer, J.B., Williamson, J and Gregory J.F. III.(2006). Vitamin B-6 deficiency suppresses the hepatic transsulfuration pathway but increases glutathione concentration in rats fed AIN-76A or AIN-93G diets. The Journal of nutrition. 136:2141-2147.
Martinez, M., Cuskelly, G.J., Williamson, J., Toth, J.P. and Gregory J.F. (2000). Vitamin B-6 deficiency in rats reduces hepatic serine hydroxymethyltransferase and cystathionine β-synthase activities and rates of in vivo protein turnover, homocysteine remethylation and transsulfuration. The Journal of nutrition. 130:1115-1123.
McDowell L.R. (2000). Vitamins in animal and human nutrition. Second edition. Lowa State University Press.
Mudd, S.H. and Poole, J.R. (1975). Labile methyl balances for normal humans on various dietary regimes. Metabolism: clinical and experimental. 24: 721-735.
NRC. (1994). Nutrient requirements of poultry, 9th rev ed. National Research council, National Academy Press, Washington, DC.
Sadegheymojarad, R., Farhomand, P. and Daneshyar, M. (2018). Effect of dietary betaine and folic acid supplementation on performance, egg folate content and egg production of Japanese quail. Iranian Journal of Applied Animal Science (IJAS), in­ prees.
Scott M. L., Nesheim M.C. and Young R.J. (1982). Nutrition of the chicken.. Scott, Ithaca, New York. P. 119
Selhub, J. and Rosenberg, I.H. (1996). Folic acid. In "Present Knowledge in Nutrition" (E.E. Ziegler and L.J. Filer, Jr., eds), 7th ed., ILSI Press, Washington, D.C. papers. 206-219.
Sahin, K.M., Onderci, M., Sahin, N., Gursu, M.F., Kucuk, O. (2003). Dietary vitamin C and folic acid supplementation Ameliorates the detrimental effects off heat stress in Japanese quail. The Journal of nutrition. 133: 1882-1886.
Sherwood, T.A.; Alphin; R.L., Saylor W.W. and White, H.B. III. (1993). Folate metabolism and deposition in eggs by laying hens. Archives of biochemistry and biophysics. 307:66-72.
Tactacan, G.B, Jing, M., Thiessen, S., Rodriguez-Lecompte, J.C, O‟Connor, D.L., Guenter, W. and House, J.D. (2010). Characterization of folate-dependent enzymes and indices of folate status in laying hens supplemented with folic acid or 5-methyltetrahydrofolate. Poultry. Science. 89:688-696.
Weise F.G. (1976). An investigation of the role of fiber, Kilocalories and vitamin B6 on serum and egg cholesterol in the laying hen. M. Sc, Thesis, Cornell Univ.