دو آزمایش به منظور بررسی تخمیرپذیری و تجزیهپذیری دانه جو خیسانده شده در محلول اسیدلاکتیک و سیتریک طراحی گردید. در آزمون تولید گاز از جو غلطکزده خشک، جو غلطکزده و خیسانده شده در آب و محلول 25/0، 5/0 و 75/0 درصد اسیدلاکتیک و 5/0، 1 و 5/1 درصد اسیدسیتریک به مدت 24 ساعت استفاده شد. مشخص شد که فرآوری دانه جو با 75/0 درصد اسیدلاکتیک و 1 درصد اسیدسیتریک باعث کاهش حجم گاز تولیدی در ساعات اولیه تا 6 ساعت پس از انکوباسیون گردید (05/0P<). حجم گاز تولیدی در ساعات بعدی تحت تاثیر نوع فرآوری قرار نگرفت. همچنین نرخ تولید گاز در این دو تیمار به طور معنیداری پایینتر از دانه جو غلطکزده خشک و تیمار آب بود. در آزمایش تجزیهپذیری شکمبهای، ماده خشک چهار تیمار جو غلطک زده خشک، جو خیسانده شده در آب، خیسانده شده در محلول 75/0 درصد اسیدلاکتیک و 1 درصد اسیدسیتریک اندازه گیری شد. فرآوری دانه جو با اسیدلاکتیک و سیتریک تمایل به کاهش نرخ تجزیه پذیری ماده خشک دانه جو داشت. همچنین تجزیه پذیری موثر ماده خشک در تیمار اسیدسیتریک به طور معنیداری کمتر از دانه جو غلطک زده و تیمار آب بود(05/0P<). میزان تجزیه پذیری موثر ماده خشک در تیمار اسیدلاکتیک از نظر عددی نسبت به دانه جو غلطکزده و تیمار آب کمتر بود. در نهایت، خیساندن دانه جو با 75/0 درصد اسیدلاکتیک و 1 درصد اسیدسیتریک میتواند به عنوان یک روش فرآوری مفید در نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گیرد.
لکی, ایوب, دهقان بنادکی, مهدی, زالی, ابوالفضل, گنج خانلو, مهدی, رضایزدی, کامران. (1394). اثر خیساندن دانه جو با اسید لاکتیک و سیتریک بر تخمیر پذیری و تجزیه پذیری شکمبه ای. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 28(109), 109-120. doi: 10.22092/asj.2016.106089
MLA
ایوب لکی; مهدی دهقان بنادکی; ابوالفضل زالی; مهدی گنج خانلو; کامران رضایزدی. "اثر خیساندن دانه جو با اسید لاکتیک و سیتریک بر تخمیر پذیری و تجزیه پذیری شکمبه ای". علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 28, 109, 1394, 109-120. doi: 10.22092/asj.2016.106089
HARVARD
لکی, ایوب, دهقان بنادکی, مهدی, زالی, ابوالفضل, گنج خانلو, مهدی, رضایزدی, کامران. (1394). 'اثر خیساندن دانه جو با اسید لاکتیک و سیتریک بر تخمیر پذیری و تجزیه پذیری شکمبه ای', علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 28(109), pp. 109-120. doi: 10.22092/asj.2016.106089
VANCOUVER
لکی, ایوب, دهقان بنادکی, مهدی, زالی, ابوالفضل, گنج خانلو, مهدی, رضایزدی, کامران. اثر خیساندن دانه جو با اسید لاکتیک و سیتریک بر تخمیر پذیری و تجزیه پذیری شکمبه ای. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 1394; 28(109): 109-120. doi: 10.22092/asj.2016.106089