اثر آنزیم گریندازیم- پی در جیره حاوی جو بر صفات عملکردی و قابلیت هضم اجزای جیره در شتر مرغهای آفریقایی (Struthio camelus var. domesticus) در سنین مختلف

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک.

2 دانشیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه اراک.

چکیده

در این تحقیق اثر آنزیم گریندازیم-پی بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی مختلف در جیره های حاوی جو در شترمرغهای اهلی آفریقایی در سنین 10 و 12 ماهگی مورد مطالعه قرار گرفت. تیمار آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه ، جیره پایه همراه با آنزیم به مقدار 5/0 گرم در کیلوگرم. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 4ماه انجام شد. مقایسه میانگینها، با کمک آزمون مقایسه میانگینهای دانکن صورت پذیرفت. در مجموع 16 جوجه شتر مرغ در این آزمایش مورد استفاده قرار گرفت (8 پرنده برای هر تیمار). پرنده ها بر اساس وزن بدن در 8 ماهگی به واحدهای آزمایشی تخصیص یافتند بطوریکه وزن اولیه بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری نداشت(05/0>P). اثرآنزیم بر صفات رشد مثل افزایش وزن روزانه، افزایش وزن کل دوره، وزن پایانی و ضریب تبدیل معنی دار بود(05/0>P). تفاوت معنی داری در میانگین مصرف خوراک بین تیمارهای با آنزیم و تیمار بدون آنزیم وجود دارد(05/0>P). آنزیم بطور معنی داری منجر به افزایش مصرف ماده خشک گردیده است(05/0>P). اثر سن پرنده در مصرف خوراک و ماده خشک مصرفی معنی دار بود(05/0>P). باستفاده از آنزیم گریندازیم-پی به میزان 5/0 گرم در کیلوگرم جیره منجر به افزایش عملکرد رشد مثل افزایش وزن، وزن پایانی و بهبود قابلیت هضم ظاهری در اکثر فراسنجه ها مثل ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام گردید.

کلیدواژه‌ها


Angel C. R. (1993). Research update. Age changes in the digestibility of nutrients in ostriches and nutrient profiles of the hen and chick. In: Proceedings of the Association of Avian Veterinarians, January, Atlanta, GA, USA. Association of Avian Veterinarians, Atlanta, pp. 275–281.
Association of Official Analytical Chemists. (2000). Official Methods of Analysis. 13th ed. AOAC, Washington, DC. Atlanta.
Brand, T. S. (2005). Ostrich nutrition technical brochure. Elsenburg Animal Production Institute, South Africa, pp 12 (In Afrikaans)
Brand, T. S. (2008). Ostrich nutrition: a scientific approach. Sun Print, University of Stellenbosch,
Brand, T. S., B. B. Aucamp and A.C.M. Kruger. (2006). The effect of pelleting on the diet utilization by ostriches. In: Proceedings of the 41st Congress of the South African Society Animal Science, Bloemfontein, South Africa, 3–6 Apr 2006, p 164.
Brand, Z., T. S. Brand, and C. R. Brown. (2003). The effect of dietary energy and protein levels on production in breeding female ostriches. British Poultry Science. 44: 598-606.
Brand, Z., T.S. Brand and C.R. Brown. (2005). The effect of dietary energy and protein levels on body condition and production of breeding male ostriches. South African Journal Animal Science. 32:231–239.
Choct, M. (2006). Enzyme for the feed industry: past, present and future. World’ Poultry Science, 62; 25-29.
Cooper R. G. (2004). Critical factors in ostrich (Struthio camelus australis) production: a focus on southern Africa. World Poultry Science Journal. 56, 247–265.
Cooper, R. G. (2005). Growth in the ostrich (Struthio camelusvar. domesticus). Animal Science Journal. 76: 1–4.
Cooper, R. G. and Benson F. V. (2008). Soybean meal, an important component of ostrich diets. Feed Mixure. 8, 25–26.
Cooper, R. G., K. M. A. Mahrose, M. El-Shafei, and I. F. M. Marai. (2008). Ostrich (Struthio camelus) production in Egypt. Tropical Animal Health Production. 40:349–355.
Daneshvar D, Khorvash M, Ghasemi E, Mahdavi A. H, Moshiri B, Mirzaei M, Pezeshki A, and Ghaffari M. H. (2015).The effect of restricted milk feeding through conventional or step-down methods with or without forage provision in starter feed on performance of Holstein bull calves. Journal of Dairy Science, 93: 1-11.
Deeming, D. C. (1999). The Ostrich: Biology, Production and Health; CABI Publishing, Walingford Oxon (UK) and New York (USA). PP. 13-83.
Gandini, G. C. M., R. E. J. Burroughs, and H. Ebedes. (1986). Preliminary investigation into the nutrition of ostrich chicks (Struthio camelus) under intensive conditions. Journal of South African Veterinary Association. 57: 39-42.
Gilliers S. C. (1998). Feedstuff evaluation, metabolizable energy and amino acid requirements for maintenance and growth in ostriches. In: Proceedings of 2nd International Ratite Conference, 21–23 September (1998). Outshoorn Press, Onderstepoort, pp. 12–23.
Iji, P. A., J. G. Van Der Walt, T. S. Brand, E. A. Boomker, and D. Booyse. (2003). Development of the digestive tract in the ostrich (struthio camelus). Archives of Animal Nutrition. 57: 217-228
Kececi, O., H. Oguz, V. Kurtoglu and O. Demet. (1998). Effects of polyvinylpolypyrrolidone, synthetic zeolite and bentonite on serum biochemical and haematological characters of broiler chickens during aflatoxicosis. British Poultry Science. 39: 452-458.
Miao, Z. H., Glatz, P. C. and Ru, Y. J. (2003). The nutrition requirements and foraging behaviour of ostriches. Asian–Australasian Journal of Animal Sciences. 16: 773–788.
Mohammadi kheneman, A. (1385). Scientific and practical view to ostrich breeding in IRAN, SHABAK Publication (In persian).
NRC. (1994). Nutrient Requirements of Poultry,. 9th rev. edn, (Washington, DC, National Academy Press).
Robbins, C. T. (1993). Wildlife Feeding and Nutrition, 2nd edn. Academic Press, San Diego, CA.
Rotter, B. A., O. D. Frriesen, W. Gventer, and R. R. Mmarquardt. (1990). Influence of enzyme supplementation on the bioavailable energy of barely. Poultry Science. 69: 1174-1181.
Scheideler, S. E. and J. L. Sell. (1997). Nutrition Guidelines for Ostriches and Emus; Coperative Extension Service , Iowa state University of Science and Technology , Ames , Iowa.
Selle, P. H., V. Ravindran and G. G.  Partridge. (2009). Beneficial effects of xylanase and/or phytase inclusions on ileal amino acid digestibility, energy utilization, mineral retention and growth performance in wheat based broiler diets. Animal Feed Science and Technology. 153:303–313.
Slovinski, J. M., Johnson, J. H. and Weiner, S. T. (2011). Husbandry and Medical Management of Ostriches, Emus and Rheas. Wildlife and Exotic Animal Teleconsultants, College Station, Texas.
Statistical Analysis System Institute (2006). SAS User's guide: Statistics. SAS Institute,  Cary, NC.
Swart, D. (1993). Studies on the hatching, growth and energy metabolism in the ostrich chick (Struthio camelus). PhD thesis, University of Stellenbosch, Stellenbosch.
Van Soest, J. P., Robertson,  J. B. & Lewis, B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science, 74: 3583-3597.