• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اعضای مشورتی هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 30 (1396)
دوره دوره 29 (1395)
شماره شماره 113
شماره شماره 112
شماره شماره 111
شماره شماره 110
دوره دوره 28 (1394)
دوره دوره 27 (1393)
لطف الهیان, هوشنگ, حسینی, سید عبدا.... (1395). مقایسه عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجارتی جوجه گوشتی موجود در ایران در شرایط مدیریت تغذیه ای مختلف. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 29(111), 25-34. doi: 10.22092/asj.2016.106919
هوشنگ لطف الهیان; سید عبدا... حسینی. "مقایسه عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجارتی جوجه گوشتی موجود در ایران در شرایط مدیریت تغذیه ای مختلف". علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 29, 111, 1395, 25-34. doi: 10.22092/asj.2016.106919
لطف الهیان, هوشنگ, حسینی, سید عبدا.... (1395). 'مقایسه عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجارتی جوجه گوشتی موجود در ایران در شرایط مدیریت تغذیه ای مختلف', علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 29(111), pp. 25-34. doi: 10.22092/asj.2016.106919
لطف الهیان, هوشنگ, حسینی, سید عبدا.... مقایسه عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجارتی جوجه گوشتی موجود در ایران در شرایط مدیریت تغذیه ای مختلف. علوم دامی (پژوهش و سازندگی), 1395; 29(111): 25-34. doi: 10.22092/asj.2016.106919

مقایسه عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجارتی جوجه گوشتی موجود در ایران در شرایط مدیریت تغذیه ای مختلف

مقاله 3، دوره 29، شماره 111، تابستان 1395، صفحه 25-34  XML اصل مقاله (843 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22092/asj.2016.106919
نویسندگان
هوشنگ لطف الهیان 1؛ سید عبدا... حسینی2
1استادیار، بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
2دانشیار، بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
چکیده
به منظور بررسی عملکرد و خصوصیات لاشه سه آمیخته تجاری جوجه گوشتی (A, B, C) با چهار برنامه تغذیه­ای مختلف آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام شد. چهار برنامه تغذیه ای مختلف در چهار مرحله مجزا، به عنوان بلوک در نظر گرفته شد. برنامه تغذیه ای اول استفاده از جیره در چهار دوره، دوم استفاده از جیره با انرژی و پروتئین بالا، سوم استفاده از جیره به صورت پلت و چهارم استفاده از جیره با انرژی و پروتئین پایین بود. در هر مرحله سه آمیخته تجاری (تیمار) در چهار تکرار در سالنهای مجزا بر روی 2000 قطعه جوجه گوشتی به مدت 42 روز مورد بررسی قرار گرفتند. در هر مرحله مدیریت پرورش نیز برای هر سه سویه مشابه بود. در تمامی مراحل در طول آزمایش، افزایش وزن، خوراک مصرفی روزانه و ضریب تبدیل غذایی و درصد تلفات، میانگین وزن بدن، شاخص تولید و خصوصیات لاشه (درصد لاشه، سینه، ران و چربی محوطه بطنی) مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد در کل، سویه B بالاترین و سویه C پایین­ترین میانگین افزایش وزن بدن و خوراک مصرفی را داشت (05/0>P). استفاده از برنامه تغذیه ای جیره ها به صورت پلت بیشترین و جیره چهار دوره کمترین میانگین­های افزایش وزن روزانه و خوراک مصرفی را به خوداختصاص دادند، جیره­­های با انرژی و پروتئین پایین و پلت بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین بالا کمترین میانگین وزن بدن را نشان دادند (05/0>P). جیره با انرژی و پروتئین بالا بیشترین و جیره چهار مرحله­ای کمترین درصد ماندگاری را داشتند (05/0>P). سویه B بیشترین و سویه C کمترین مقدار شاخص تولید را به خود اختصاص دادند (05/0>P). همچنین در مورد اثر برنامه­ تغذیه­ای، جیره با انرژی و پروتئین بالا و جیره پلت بیشترین و جیره چهار مرحله­ای و جیره با انرژی و پروتئین پایین کمترین مقدار این شاخص را داشتند (05/0>P). اثر سویه بر درصد لاشه، سینه و چربی حفره بطنی معنی­دار بود و سویه B بالاترین و سویه C کمترین درصد لاشه و سینه را  به خود اختصاص دادند (05/0>P). اثر برنامه تغذیه­ای بر درصد لاشه معنی­دار بود. جیره با انرژی و پروتئین بالا، بیشترین و جیره با انرژی و پروتئین پایین، کمترین درصد لاشه را موجب شدند (05/0 >P).
کلیدواژه ها
جوجه گوشتی؛ سویه تجارتی؛ عملکرد؛ مدیریت تغذیه؛ خصوصیات لاشه
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 573
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 349
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.